Salı Nisan 23, 2024

DHF Hozat’ta Yerel Yönetimler 3.Toplantısı’nı gerçekleştirdi

kaypakkaya-partizan
DHF yerel seçimler için yaptığı çalışmaların bir ayağı olan Hozat ilçesinde 3. Toplantısı'nı düzenledi

 

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) Dersim’de yerel seçimler çalışmalarına devam ediyor. DHF dün Hozat’ta yaptığı çalışmalar kapsamında, 3. Toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel’in konuşmasıyla başladı. Türkel konuşmasında ezen ve ezilenlerin olduğu bir dünyada her zaman ezilenlerin mücadelesinin verilmesi gerektiğini vurgulayarak belediyelerin mücadele için yeri ve önemine dikkat çekti. 

‘Sağlıklı bir çalışma yapılabilmesi için kurumsal yaklaşım önemlidir’

Türkel seçim döneminde karşılaşılan en önemli olumsuzluklardan, adamcılık, aşiretçilik ve feodal anlayışların öncelikli olarak kırılması gerektiğini belirtti. Türkel sağlıklı bir çalışma yapılabilmesi için kişilerin değil kurumsal yaklaşımın önemli olduğuna vurgu yaparak bu anlayışla çalışmaların yapılmasının önemine dikkat çekti. Türkel, belediye başkanı olduğu süre zarfında halkçı bir anlayış içerisinde hareket ettiklerini ve halkla birlikte çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Son olarak aday belirleme yöntemine vurgu yapan Türkel “Söz, yetki karar halkındır” şiarıyla yola çıkılarak adayın halkın seçimiyle belirleneceğini vurgularken, mücadele içerisinde birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti.   

‘Yerel seçimleri Yeni Demokrasi mücadelesini yükseltmek için bir araç olarak ele alıyoruz’

Ardından Dersim DHF temsilcisi söz alarak şunları söyledi: “DHF yerel seçimleri ele alırken bir amaç doğrultusunda değil, Yeni Demokrasi mücadelesini büyütmek ve önü açmak için bir araç olarak ele alıyor. Yerel seçimler deneyimi olan bir hareketiz ve deneyimlerimizden öğrenip geliştirmek zorundayız. Halkın söz yetki karar sahibi olup, kendi öz yönetimini sağlamasını esas alıyoruz. Burjuva siyasetinin tersine bizler belediyenin halkı değil tam tersi halkın belediyeyi yöneteceği bir anlayışın ancak program dahilinde yapılacağına ve seçilen belediye başkanının programla hareket etmesi gerektiği düşünüyor ve halk meclislerinin belediyeyi yönetmesini esas alıyoruz.”

Geçmiş süreçteki olumlu ve olumsuz pratikler ele alındı

Katılımın yüksek olduğu toplantı, halkın yerel seçimlere yönelik fikirlerini belirtmesiyle devam etti. Verimli tartışmalara sahne olan toplantıda, daha çok geçmiş süreçte yapılan olumlu ve olumsuz pratikler ele alınarak geçmişten dersler çıkarılması gerektiği ifade edildi. Tartışmalarda ancak böyle bir yöntemle aynı hatalara düşülmeyeceği, daha iyi bir çalışma ve program etrafında birleşerek mücadeleye devam edilmesi gerektiği vurgusu ön plana çıktı. Dersim Demokratik Halk Dayanışması çatısı altında kısa zamanda komitelerin oluşturulması ve çalışmaların yapılması gerektiğinin önemine dikkat çekilen konuşmaların yanı sıra, DHF’nin ittifak konusunu doğru bir şekilde ele alıp, ilkeli bir ittifak kurması gerektiği yönünde fikirler dile getirildi. 

2260