Cuma Mart 29, 2024

Devrimci Tutsakların 3. duruşmasına devam edildi.

kaypakkaya-partizan
Mehmet Yeşilcalı'nın Avukatının Müvekilinin neden mahkeme Salonunun diğer tutsaklardan ayrı ve uzak tutulduğu bunun yargılama bağımsızlığını ve adeletine ve ceza yasaların uygun olmadığını dile getirdi ve itirazını yazılı olarak heyete sundu. Aynı doğrultuda Sami Solmazın Avukatıda bir ititraz dilekcesi verdi.

 

TKP/ML örgütüne üyelik ve yöneticilik suçlamasıyla 15 Nisan 2015 tarihinden buyana tutsak edilen 10 Devrimci ATİK aktivistinin 17 Haziranda başlayan duruşmalarında, Parlementer, Avukat, Akademisyen ve Sanatçılardan oluşan dayanışma heyeti yanında, Mahkeme içinde ve dışında yüzlerce kitlenin desteği ile gerçekleşen Miting ve atılan dayanışma sloganları Medya ve TV lerde geniş yankı bulmuştu.

Devrimci tutsaklar ve Avukatları 3. duruşmaya yüksek moralleriyle salona girdiler. Salonda bulunan kitlede devrimci tutsaklara alkışlarla destek verdi.

27.06.2016 tarihinde OLG Münihte görülen 3. duruşmada Devrimci tutsakların iddianameye yönelik itiraz dilekceleri okundu ve mahkeme heyetine sunuldu. Devrimci tutsakların Avukatları tarafından gerek iddianemenin düşmesi ve gerekse iddianeme içindeki tek tek bazı konulara yönelik yazılı itirazlar yapıldı. Bu itirazlar esnasında yine tercüme sorunu yaşandı. Bilindiği gibi Devrimci tutsaklar mahkemenin dolmecine itirazlarda bulunmıştu ve bunu yazılı olarak mahkeme heyetine sunmuştu. Sunulan itiraz dilekceleri Federal  başsavcılar tarafından sözlü olarak itiraz edildi ve yazılı gerekçelerinin bir sonraki duruşmaya sunacağı belirtiler.

Yine Mahkeme Salonunun düzenine yönelik  Devrimci tutsak Avukatları tarafından iki yazılı itiraz dilekcesi sunuldu.  Mehmet Yeşilcalı'nın Avukatı Müvekilinin neden mahkeme Salonunun diğer tutsaklardan ayrı ve uzak tutulduğunu bunun yargılama bağımsızlığını ve adeletine ve ceza yasaların uygun olmadığını dile getirdi ve itirazını yazılı olarak heyete sundu. Aynı doğrultuda Sami Solmazın Avukatıda bir ititraz dilekcesi verdi.

Özelikle Mahkeme Salonunda bulunan güvenlik güclerinin fazlalığına ve Devrimci tutsaklara çok yakın bulundurulmasına da itiraz edilerek bunun yargılama bağımsızlığına ve adeletine ters olduğu belirtildi.

Mahkeme süresi içinde gecen konulara yönelik tercüme sorunu ciddi derecede his edildi. Tusak Avukatları sık sık bu duruma itiraz ederek tercümelerin yanlış ve objektif yapılmadığını tekrarladılar.

Mahkeme heyetide sık sık tercümana bu salonda ne konuşuluyorsa hepsinin Almancadan Türkceye ve Türkceden Almancaya doğru cevrilmesi gerektiğini belirti.

Mahkeme heyeti yapılan bu itirazlar sonucu yazılı dilekceleri alarak duruşmayi bitirdi.

1 temmuzda OLG önünde saat 9.00 dan itibaren Miting yapılacak.  1 Temmuz da yapılacak 4. duruşmada buluşmak ümidiyle..

820