Cuma Mart 29, 2024

Devrimci Demokrat Kamuoyunun Dikkatine !

kaypakkaya-partizan
Bu nedenle gerek Özgür Gelecek Gazetesi`nin işgali, gerekse 1 Mayıs`ta devrimcilere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz ve bundan dolayı bu saldırıyı gerçekleştirenlerden bir an önce özleştiri vermelerini bekliyoruz. Özeleştiri verilmediği taktirde bu kesimlerce düzenlenecek olan etkinliklere katılmayacağımızı tüm devrimci ve demokrat kamuoyuna bildiriyoruz.

 

Bir süredir Partizan ailesinin yaşadığı iç sorunlar boyut değiştirerek, kaygı duymayı gerekli kılacak bir hale bürünmüştür. Bizler, Hannover Tohum Kültür Merkezi olarak, bu olumsuz gidişattan kaygı duyduğumuzu  en başından bu yana dillendirmiştik.

İstanbul Aksaray`da bulunan Özgür Gelecek Gazetesi`nin bürosunun işgal edilip çalışanlarının darp edilmesinin ardından iyi niyetle bir özeleştiri beklerken, kendilerinin herkesten ‘daha  devrimci’ olduğunu belirten bir kesim tarafından en son 1 Mayıs eyleminde gerginliği iyice tırmandırıldığı haberini aldık. Öyle görünüyor ki, bu grup sadece Partizan pankartı açan dostlalarımıza saldırı için orada bulunmuşlar, üstelik bu grup kendilerini deşifre etmemek için ellerinde herhangi bir pankart, flama, vs. olmaksızın, devrimcilere saldırmış ve kortejde bulunan bazı kişileri yaralamışlar. Kaldı ki bu grup ya da temsilcileri  daha sonra devletin 1 Mayıs kutlamaları için izin verdiği Bakırköy Halk Pazarı`ndaki miting alanında bulundukları görüldü. Her haliyle Taksim`de Partizan kitlesine saldırıyı gerçekleştirenler, bu sayede şiddeti tırmandıran bir tutum izlemişlerdir.

Devrimci kurum ve kuruluşlar arasında çelişkiler her zaman vardı, var olacaktır da. Bizler, devrimci kurumlar arasındaki çelişkilerin keskinleştiği dönemlerde Marksist tutumu bir kenara bırakamayız. Nedeni ne olursa olsun; halkın, devrimcilerin arasındaki çelişkilerin çözüm yöntemi;  ancak ve ancak eleştiri, özeleştiri ve ikna metodu ile çözülür.

Bu nedenle gerek Özgür Gelecek Gazetesi`nin işgali, gerekse 1 Mayıs`ta devrimcilere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz ve bundan dolayı  bu saldırıyı gerçekleştirenlerden  bir an önce  özleştiri vermelerini bekliyoruz. Özeleştiri verilmediği taktirde bu kesimlerce düzenlenecek olan etkinliklere katılmayacağımızı tüm devrimci ve demokrat kamuoyuna bildiriyoruz.

 

HANNOVER TOHUM KÜLTÜR MERKEZİ

885