Cuma Nisan 19, 2024

Dersim Şahverdi Direnişi Ruhuyla; Parti ve Devrim Şehitlerini Anıyoruz!“

kaypakkaya-partizan
Güney Fransa Partizan tarafından Lyon,da 13 Şubat'ta “Ocak Ayı Şehitleri Anma” etkinliği düzenleniyor

 

Güney Fransa  PARTİZAN, Gelenekselleştirilen „Ocak Ayı Şehitleri Anma“ etkinliğini, bu yıl „Dersim Sahverdi Direnişi Ruhuyla; Parti ve Devrim Şehitlerini Anıyoruz!“şiarıyla düzenleniyor.

T.Kürdistanı`na dönük, TC faşizminin düzenlediği „Topyekün Çökertme/Topyekün Göçettirme“ operasyonuna karşı,”Topyekün Direniş” diyerek, hiçbir fedekarlıktan çekinmeden, ölümüne direnen Kürt halkı ve devrimci-yurtseverler ve komünistlerle daha yüksek bir dayanışma, mücadele mevzilerini güçlendirme gerekliliğiyle hareket edilmesi gereken süreçteyiz. Tam da bu sürecin başında, Kürt halkına dayatılan imhaya karşı canlarını siper eden ve Dersim/Sahverdi`de şehit düşen Halk Savaşçıları şahsında, tüm devrim, sosyalizm ve demokrasi mücadelesinde şehitlerin anılacağı etkinliğe; zulme-ilhaka, faşist katliamlara karşıyım diyen herkesin katılması gerekmektedir.

13 Subat  2016-cumartesi günü, saat: 14:00`te Lyon'da  gerçekleşecek olan anmaya tüm Partizan kitlesinin yanısıra, devrimci-demokratik-yurtsever güçlerin de, şehitlerin saygın anısı şahsında birleşmeye, şehitlerin ütopyalarını, gerçekliğe kavuşturma bilinciyle katilalim.

Güney Fransa Partizan 

1463