Cuma Mart 29, 2024

Dersim Partizan:T.Kürdistan'ı bölgesel seçim toplantısına çağrı

kaypakkaya-partizan
“Seçimlerde HDP’yi destek kapsamında yürütülecek çalışmalar devrimci ve demokratik cepheyi güçlendirecek, şovenizmi kırmada önemli bir rol oynayacak ve uzak kaldığımız birçok bölgeye açılımımızı sağlayıp daha geniş kitlelerle buluşturma imkanı sağlayacaktır

 

Yoğun bir politik atmosferin yaşandığı bu süreçte yaklaşan 2015 seçimlerine hem egemenler hem de ezilenler cephesinden yoğun bir ilgi görülmektedir. Yaklaşan seçimlerle beraber politikaya ilginin artığı bu süreçte biz de tavrımızı ittifaktan yana koyarak HDP'yi destekleyeceğimizi belirtmiştik. Bu genel seçimlere dair tavrımızı kamuoyuna  “Genel seçimlerde oylar HDP'ye” başlıklı bir açıklamayla yayınlamıştık.

Tavrımızın netleşmesiyle beraber bir çok bölgede çalışmalarımızı nasıl yürüteceğimize dair çeşitli toplantılar gerçekleşti ve gerçekleşmektedir. Açıklamamızda yer alan “Seçimlerde HDP’yi destek kapsamında yürütülecek çalışmalar devrimci ve demokratik cepheyi güçlendirecek, şovenizmi kırmada önemli bir rol oynayacak ve uzak kaldığımız birçok bölgeye açılımımızı sağlayıp daha geniş kitlelerle buluşturma imkanı sağlayacaktır”paragrafı çalışmalarımızın temel noktasını oluşturmaktadır. Çalışmalarımızı örgütlerken bu yönelimlerden doğru örgütlememiz önemli bir yerde durmaktadır.

T.Kürdistan'ı bölgesinde seçim çalışmalarını nasıl örgütleyeceğimize dair 28 Mart Cumartesi günü Dersim'de bir toplantı örgütleyeceğiz. Politik yönelimimiz ekseninde önemli bir noktada olan bu toplantımıza bölgemiz dahiline giren ilerden okurlarımızın, sempatizanlarımızın ve bu süreçte bizle hareket etmek isteyen herkesin katılımı çalışmalarımızın temelini kolektif bir biçimde örgütlerken; seçim ittifağını ve politikalarımızı da güçlendirecek bir yerde durmaktadır. Bu açıdan belirttiğimiz tarihte bizle çalışmak isteyen herkesi bu toplantımızda yer almaya çağırıyoruz.

Yer: Moğoltay mah. Sanat Sokağı. Hüseyin Güngör işhanı. Kat: 1/2 DERSİM Özgür Gelecek Bürosu

Tarih: 28 Mart Cumartesi

Saat: 12:00

 DERSİM PARTİZAN

 

1854