Çarşamba Nisan 24, 2024

Birleşik Özgürlük Güçleri Aziz Güler için askeri tören düzenlendi.

kaypakkaya-haber
TKP/ML-TİKKO Rojava adına söz alan temsilci, silahsız hiçbir zaman kurtuluşun olmayacağını tek kurtuluşun silahlı mücadele ile olacağını söyledi.

 

DAİŞ çetelerine yönelik Serêkaniyê eyaletine bağlı Siluk bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda mayın patlaması sonucu şehit düşen Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Rojava Karargâhı Komutanı Aziz Güler'in (Rasih Kurtuluş) için askeri tören düzenlendi.

Törende ilk konuma yapan BÖG temsilcisi “Söz sana Rasih komutan, senin hesabını sormayacağımız tek bir gün bile olmayacak" dedi. Rasih Kurtuluş'un nasıl şehit düştüğünü de anlatan BÖG temsilcisi, şehitlere bağlılık sözü verdi.

TKP/ML-TİKKO Rojava adına söz alan temsilci, silahsız hiçbir zaman kurtuluşun olmayacağını tek kurtuluşun silahlı mücadele ile olacağını söyledi. Temsilci, başta Rasih Kurtuluş ve Baran Dersim olmak üzere tüm devrim şehitlerinin anılarına bağlı kalacaklarını belirtti.

MLKP Rojava adına konuşan Hevi Sarya ise “Bu uğurda kendini feda eden kahraman Paramaz'ın, Alper'in, Halil'in, Bedrettin'in izinden giden Rasih Kurtuluş'un dalgalandırıdığı bayrağı daha güçlü dalgalandıracağız” dedi.

Enternasyonal Özgürlük Taburu adına konuşan tabur komutanı Serkan Çiftçi de Rasih Kurtuluş'un devrimci mücadele içinde geçirdiği süreci ve yollarının kesiştiği enternasyonal tabur içinde aldığı görevlerden bahsetti. Rasih Kurtuluş'un Enternasyonal Özgürlük Taburu'nun ilk takım komutanlarından olduğunu vurgulayan Çiftçi, Şehit Rubar Hamlesi'nde, Siluk ve Gire Spi'nin özgürleşmesinde Rasih Kurtuluş'un rolünü oynadığını söyledi.

Ardından TKEP/L, MLSPB-DC ve Devrimci Karargah adına ortak bildiri okundu.

1980

Son Haberler