Cumartesi Nisan 20, 2024

BASINA VE TÜM BÖLGE HALKLARINA

kaypakkaya-partizan
Biz bu topraklarda yaşayan; Lazlar, Aleviler, Ermeniler, Gürcüler, Hemşinler, Adigeler, Abhazlar, Osetler, Çeçenler, Azeriler, Türkmenler, Araplar, Rumlar, Süryaniler, Ezidiler, Çingeneler, Pontuslar, Pomaklar, Zazalar, Kürtler, Boşnaklar, Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler...

 

“Demeyecekler karanlıktı o zamanlar

ama diyecekler aydınlar niye sessiz kaldılar.”

Bertolt Brecht

Kobane’de bir halk direnişi var. Katliamcı IŞİD çetelerine karşı bir direniş.
Uzun zamandan beri Suriye ve Irak’ta halklara karşı yürütülen katliam ve soykırım, bugün Kobane’de sürdürülmek istenmektedir.
Emperyalistler ve mevcut iktidar, her türlü kirli oyunu oynayarak, bölgede çeteleri silahlandırmış, bir güç haline getirmiş, kendi çıkarları uğruna, katliam ve soykırımlarında bu çeteleri taşeron olarak kullanmış ve kullanmaya devam etmektedir.
Irak ve Suriye’de Arap, Alevi, Kürt, Ezidi, Süryani, Türkmen, Ermeni, Çerkes, Sünni, bölgede yaşayan hemen her kimlikten ve inançtan milyonlarca insan katledildi ve katliamlar artarak hala devam etmekte.
Şengal’de, İkrimi’de yapılan katliamlar hafızalarda iken, şimdi Kobane halkı büyük bir katliamla karşı karşıyadır. Bu katliam şebekelerine karşı halk varıyla, yoğuyla destansı bir direniş vermektedir.
Katliamlar sadece bu iki ülke halkları ile sınırlı değildir. Bu katliamlar, yaşadığımız topraklar da dahil, tüm bölgenin kan gölüne dönüşeceğinin habercisidir.
Biz bu topraklarda yaşayan halklar, katliamın, soykırımın ne demek olduğunu iyi biliriz.
Ve bu topraklarda yönetenler ne zaman barıştan, huzurdan söz etseler, arkasından daima halkların kanı dökülmüştür.
1915 Ermeni ve Süryani soykırımı, 1919 Pontus soykırımı, 1938 Dersim, Ağrı, Çorum, Maraş, Sivas katliamları bu katliamların sadece birkaçıdır.
Bu dün böyleydi bugün de böyledir.
IŞİD’in yürüttüğü katliamı protesto edenlere yönelik saldırılarda ise sadece ilk günde polis ve katliamcı kontra çeteleri, içinde 12 yaşında bir çocuğun da olduğu, on bir insanımızı katletti. 11 insanımız öldürülmüş, yüzlerce insan ise yaralanmıştır. İktidarın, halkların protestolarına karşı da başından beri olduğu gibi IŞİD’in yanında olduğu aşikardır.
Susan dilsiz şeytandır!
Tarafsızım demek ezenlerden, katillerden, Işid’den taraf olmaktır!
Egemenlere, IŞİD’e, iktidarın yalan dolu kanlı politikalarına karşı herkes halkların kardeşliği temelinde saf tutmalıdır.
Biz bu topraklarda yaşayan;
Lazlar, Aleviler, Ermeniler, Gürcüler, Hemşinler, Adigeler, Abhazlar, Osetler, Çeçenler, Azeriler, Türkmenler, Araplar, Rumlar, Süryaniler, Ezidiler, Çingeneler, Pontuslar, Pomaklar, Zazalar, Kürtler, Boşnaklar, Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler... bölgemizin tüm halkları, Kobane direnişinin tüm bölge halklarının direnişi olduğunu ve bölgemize barışın, adalet, özgürlük ve eşitlik temelinde halkların kardeşliği ile geleceğini biliyor ve Kobane direnişinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.
Yürüyen savaş tüm bölgeye yayılmış ve daha da yayılacak olan bir savaştır! Şimdi Futbol maçı izler gibi izlenilen bu savaş, artık bu toprakları da içine almıştır. Bu savaş halklar için kan, soykırım ve ölüm demektir. Akacak kan biz halkların kanıdır!
Ya Adalet, Özgürlük ve Eşitlik için mücadele edeceğiz, ya da bu katliamlarda sıranın kendimize gelmesini bekleyeceğiz,
Örgütlü bir direnişle katliamları durdurup, topraklarımıza Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşliği getirebiliriz!
Ve diyoruz ki;
*IŞİD'e verilen, askeri, lojistik her türlü destek kesilsin.
* İnsani ve savunma amaçlı yardımların Kobane'ye ulaşmasını sağlayacak bir koridor açılsın.
* Rojava'nın statüsü tanınsın.
* Savaş ve işgal tezkeresi geri çekilsin.
Bugün görüldüğü gibi; savaş uzağımızda değil, yakınımızda değil, tam da içimizdedir. IŞİD, sadece Kobane'de değil ülkenin her yerindedir.
Kobane halkının IŞİD çetelerine karşı yürüttüğü destansı direniş, emperyalizmin bölgedeki savaş politikalarına karşı da bir direniştir. Tüm bölge halkları adına sürdürülen bir direniştir.
Egemenlerin savaş politikalarına karşı mücadele etmek, Kobane halkının direnişine destek olmak, kendi geleceğimiz için de mücadele etmek demektir.
YAŞASIN HALKLARIN, ÖZGÜRLÜĞÜ, EŞİTLİĞİ, KARDEŞLİĞİ!

 

ANADOLU KÜLTÜR VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ
ANTAKYA SAMANDAĞ İSKENDERUNLULAR DERNEĞİ (ASİ DER)
AGOS GAZETESİ ERMENİCE EDİTÖRÜ PAKRAT ESTUKYAN
APOYEVMATİNİ GAZETESİ MİHAİL VASİLİADİS
AVRUPA SURYANİLER BİRLİĞİ (ESU)TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ
CANŞENLİĞİ OYUNCULARI
ÇERKES SOYKIRIMI TANINSIN İNSİYATİFİ
DEMOKRATİK ÇERKES HAREKETİ (DÇH)
DEMOKRATİK POMAK HAREKETİ
EZİDİ KÜLTÜR VAKFI
EZİDİ SOSYOLOG AZAD BARIŞ
GURUP HELESA
GÜRCÜ KÜLTÜR MERKEZİ BAŞKANI EŞREF YILMAZ
HEMŞİN KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ (HADİG)
HUBYAR SULTAN ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ
JINEPS GAZETESİ
LAZ MEKTEBİ
İSTANBUL MİNNİNA FORUMU
SURYANİLERCOM
SABRO GAZETESİ
PENCERE YAYINLARI
ATTİLA TUYGAN ÇEVİRMEN
BEDROS DAĞLIYAN ŞAİR, YAZAR
HALDUN AÇIKSÖZLÜ (LAZ MARX)
SELMA KOÇİVA SOSYOLOG LAZ AKTİVİSTİ
SİBEL ÖZBUDUN AKADEMİSYEN YAZAR
TEMEL DEMİRER ARAŞTIRMACI YAZAR
ALTAN AÇIKDİLLİ AKTİVİST

 

1330