Cumartesi Nisan 20, 2024

Basına ve Kamuoyuna

kaypakkaya-partizan

15 Nisan 2015’te Avrupa Türkiyeli İşçi Konfederasyonu (ATİK) üyelerine yönelik bir operasyon gerçekleştirilmiştir. İsviçre, Almanya Fransa ve Yunanistan’da eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonun düşünce özgürlüğüne yönelik olduğuna inanmaktayız. Ve antidemokratik bir tutum olduğu kanaatindeyiz. Ki Avrupa yasalarına göre, “hiç kimse düşüncelerinden dolayı baskı altına alınamaz ve her düşüncenin örgütlenme hakkı vardır.”

Tutuklama gerekçelerini gerçekçi de bulmuyoruz. Her ne kadar farklı gerekçelerle gözaltına alınsalar da, asıl gerekçelerinin çıkar eksenli olduğunu düşünüyoruz. Ve ekonomik çıkarlardan dolayı, Türkiye’ye yapılmış bir jest olduğu fikrindeyiz. Demokratik ve yasal olan ATİK’in Ermeni Katliamı meselesindeki istikrarlı duruşu da Türkiye’yi ve Almanya’yı rahatsız etmiştir. Ki Ermeniler yirminci yüzyılın en büyük katliamını ve trajedisini yaşamışlardır. Vicdanlarımızı kanatan bu insanlık suçunu ATİK ile birlikte biz de nefretle kınıyoruz. Ve Türk devletinin yargılanması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı’nın kabulünü kendimize bir görev olarak görüyoruz. Eğer bu bir suç ise, biz Kürdistanlı ve Türkiyeli sanatçı, yazar ve aydınların da tutuklanmasını istiyoruz. Tutuklamanın Avrupa demokrasisinin bir ayıbı olarak görüyoruz. Dünya medeniyetine öncülük eden Avrupa’nın böylesi bir tutum içerisine girmesinin şaşkınlığını yaşamaktayız. Biz aşağıda imzaları olan sanatçı, yazar, şair ve gazeteciler olarak, ATİK operasyonunda tutuklanan kişilerin derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.

Yazar Siyasetçi Teslim Töre, Şair Ahmet Tan, Yazar Hasan Bildirici, Yazar Necmettin Yalçınkaya, Yazar-Gazeteci Mehmet Söğüt, Yazar İsmail Güner, Şair-Yazar Akman Gedik, Şair Yazar Elif Yıldırım, Gazeteci ve TV Programcısı Abidin Çetin, Şair-Yazar Ercan Cengiz, gazeteci-yazar Aydın Dere…

 

1147