Cuma Nisan 19, 2024

Basel'den yükselen çığlık hepimiz ATİK'liyiz Bizi asla yıldıramazsınız! ;

kaypakkaya-partizan
Konfederasyonumuz ATiK`e yönelik yıldırma-sindirme amaclı gerici, hukuk-dışı saldırılar, hergecen gün artan bir öfke ve kararlılıkla protesto edilirken, daha güclü sahiplenmelere şahit olmaktayız.

 

Saldırılarla devrimci-demokratik kitlelerde ve kurumlarda sinme ve korku yaratma beklentisi icerisindeki emperyalist burjuvazi ve faşist Türk rejimi, tam tersi bir kararlılık, öfke ve sahiplenme ile karşılaşmıştır. Yanısıra devrimci-demokratik kurumlar arasında devrimci dayanışma ve birlikte yürüme egilimini daha da güçlendirmiştir.

15 Nisan`dan bu yana , başta ATIK`e baglı kurumlar ve atik üye, taraftar ve dostları, kenetlenmiş bir vaziyette, kol kola ve büyük bir inancla, sokaklarda, salonlarda, hemen her alanda saldırıları teşhir ve protesto ediyor, yoldaşlarını yılmadan sahiplenmekte ve devrimci mücadelenin meşruiyetini pratikleştirmektedirler.

Giderek yogunlugu ve çapı arttırılan eylemlerden biri de bugün, 25 Nisan tarihinde Basel`de gerçekleştirildi. 

Federasyonumuz İTİF, YDG ve Yeni Kadın`ın çagrısıyla biraraya gelen yüzlerce emekçi, HEPİMİZ ATİKLİYİZ! Sloganını ete kemiğe büründürerek tüm kitlenin elinde ATİK, YDG ve Yeni Kadın flamaların yanısıra ATİK yalnız değildir dövizleriyle Basel’de tek yürek haykırarak dosta ve düşmana güçlü mesajlar verdiler.

Dost devrimci ve demokratik kurumlardan İGİF, İDHF, BİR-KAR, ÖSP, İABF, KTM, DİDF, PDD katılım sagladıgı eyleme yaklaşık 500 kişi katılım sagladı.

 İki saatlik bir sürede, kitlelerin yogun olarak yaşadıgı sokaklarda, hic susmadan, çoşkuyla ve bir o kadarda kararlılık ve öfkeyle susmak ve yorulmak bilmeden sloganları haykırdılar. “Hoch Die Internationale Solidarität!, Freiheit für alle Politischen Gefangenen! ATIK ist nicht alleine!, Freiheit Für Mehmet YEŞİLÇALI!, Faşizme Karşı Omuz Omuza!, Yaşasın Devrimci Dayanışma!, Mehmet Yeşilçalı’ya Özgürlük!“ vb  Sloganlar büyük bir katılımla atıldı.

Yürüyüş ciddiyet ve disiplinli bir şekilde başlayarak aynı disiplinle miting alanına gelindi. 

Miting alanında ATİK adına yapılan konuşmada, „Tutuklanan arkadaşlarımızın, hukuk-dışı ve gerçeklerle ilgisi olmayan, uyduruk gerekçelerle yıldırmaya çalısıldıgını ve yoldaşlarımız nezdinde tüm devrimci-demokratik kesimlere gözdagı verilmeye çalışıldıgı ve buna karşı yılmadan, asla boyun egmeden karşı  çıkacagımızı, devrimci cüretimizle, Kaypakkaya`nın bilimsel düşünceleri ve kararlılıgıyla meydan okudugumuzu, yoldaşlarımızın asla ve asla yalnız olmadıgını, köklerimizin halklarımızın derinliklerinde oldugunu ve her türlü karşı-devrimci, gerici saldırıları geçmişte olduğu gibi yine püskürtülecektir.“ 

Akabinde tutuklu bulunan Mehmet Yeşilçalı’nın eşi bir konuşma yaptı. Konuşmasında, „Sözde insan haklarından bahseden İsviçre devleti polisleri 15 Nisan akşam saatinde evde adeta terörize ederek, çocuklarımın önünde, tutuklama gerçekleştirdiler. Nereye götürdüklerini dahi söylemeden, ne olduğunu anlamadığımız bir durumla karşılaştık. Halen eşimle görüşebilmiş değilim. Savcılığa muracat etmeme rağmen keyfi bir uygulamayla görüştürmüyorlar. Bu gün ATİK’e sahip çıkma zamanıdır.“ Diyerek bitirdi konuşmasını. 

Peşine sırasıyla 7 Haziran Secim Platformu, BİR-KAR ve Basel HDP adına yapılan konusmalarda, özetle „ATİK yalnız olmadığı, ATİK’e yapılan bu saldırılar esasta tüm kurumlara yapılmıştır. Devrimci dayanışmanın bugün daha fazla önem kazandığını, hukuk dışı bu tutuklamaları ve saldırıları kınıyoruz.“ Denilerek ATİK’e sahip çıktılar.

Konuşmalar sonrasında „Birlik-Mücadele-Zafer, Yaşasın ATİK-YDG-Yeni Kadın“ „Yaşasın Devrimci Dayanışma!“ sloganları atılarak, Yarın, yani 26 Nisan Pazar günü, Mehmet Yeşilçalı yoldaşımızın tutulduğu Fribourg hapishanesi önünde yapılacak basın açıklamasına yapılan duyuru ile eylem sonlandırıldı. 

 

1079