Perşembe Mart 28, 2024

Avrupa Sürgünler Meclisi

kaypakkaya-partizan
Zor günler yaşanıyor. Her birimiz bulunduğumuz yerlerde birçok politik demokratik aktivitenin içerisinde yer aldık ve almaktayız

 

Dün yaşadığımız, bugün yaşamakta olduğumuz ve görünür odur ki daha bir süre gelecekte de yaşamak zorunda kalacağımız sürgünlük, ülkemizdeki diktatörlüğün güçlenmesiyle doğru orantılı olarak hızla büyümektedir.

Sık kullanılsa da bugün “tarihî günler yaşıyoruz” sözü büyük gerçekliği yeterince tanımlıyor. Bugün basını susturulmuş, siyasetçisi cezaevlerine tıkılmış, akademisyenleri görevden uzaklaştırılmış, halkları zulüm gören, emeği gasp edilen, kentleri bombalanan ülkemizde gelecek ufkunu kökten yok etmeye yönelik bir süreç yaşanmaktadır. Ve bu koşullarda Avrupa’da yaşayan sürgünlerin demokratik sorumluluk ve görevleri ise her zamankinden çok daha fazla artmış, önem ve aciliyet kazanmıştır.

AVRUPA SÜRGÜNLER MECLİSİ tam da bu koşullarda 4. OLAĞAN KONGRE’sini yapma hazırlığı içerisindedir.

Biliyoruz ki bu kongre iletişimin gecikmesinden hazırlıklarındaki aksaklıklara kadar birçok eleştirinin muhatabı olacaktır ve elbette olmalıdır da. Ama tam da bu eksikler, kurumumuzun, Meclis üyelerinin tek tek bütününün katkılarına olan gereksinimi apaçık sergilemektedir. Kurumun görevlerinin eskiye kıyasla çok daha fazla arttığı, sorumluluklarının büyüdüğü bir dönemde, eleştirilerinizi önerilerle ve katılımla destekleyerek 4. KONGRE’de yer almanız, kurumumuza “yeni bir atılımın” cesaretini, güvenini ve heyecanını kazandıracaktır.

Zor günler yaşanıyor. Her birimiz bulunduğumuz yerlerde birçok politik demokratik aktivitenin içerisinde yer aldık ve almaktayız. Ama bütün bu yoğunluğun içerisinden zaman ayırarak AVRUPA SÜRGÜNLER MECLİSİ’nin 4. OLAĞAN KONGRESİ’ne katılımınız bizi onurlandıracağı kadar da güçlendirecektir. Buna her zamankinden fazla gereksinimimiz var.

Bulunduğunuz ülke ya da kentlerde yer alan ve ASM’nin Kuruluş Konferansı’nda ASM’yi destekleme kararını imzalayarak katılan demokratik kurumlardan da, bu Kongre’ye katılım sağlamaları için destek istemek hakkımız ve sorumluluğumuz ve görevimizdir. Olanaklarımızı birleştirerek ve organize ederek bu kongreye büyük bir katılım sağlamak, her şeyden öte, ülkelerimizde kendini dayatan diktatörlüğe karşı güçlü bir “HAYIR!” haykırışı olacaktır.

Eleştirileriniz var biliyoruz ve bunları paylaşmanız ve güç katmanız dileğimizdir.

Saygılarımızla.

AVRUPA SÜRGÜNLER MECLİSİ YÜRÜTME KURULU

Yer: TÜDAY ; Melchiorstrasse  3   KÖLN

Tarih:  13 Mayıs Cumartesi 2017  Saat : 12

Telefoon: 0221 724077

Kontak Telefon:  01772131579

883