Perşembe Mart 28, 2024

ATiK Genel Konseyi, 7.Toplantısını Başarıyla Gerçekleştirdi

kaypakkaya-partizan
23.Dönem ATİK Genel Konseyi 3-4 Eylül tarihlerinde Konsey ve Denetim Kurulu üyelerinin tam bileşimiyle 7. Toplantısını Almanya`da gerçekleştirdi.

 

Emperyalist saldırganlığın kıskacındaki Orta doğuda, Türkiye`de ve Kürdistan coğrafyasında önemli gelişmelerin, çatışmaların ve mücadelelerin yaşandığı, Avrupada ırkçılığın yükseldiği, hak gasplarının arttığı, baskı yasaları ile demokratik devrimci kurumların üye ve yöneticilerine yönelik tutuklamaların devam ettiği ve sürdürüldüğü bir süreçte toplanan ATİK Genel Konseyi, 7 toplantısında birlik ruhu içinde, tarihsel sorumluluk anlayışıyla, görevlerini tartışarak önemli kararlar aldı. Konsey, toplantısında, iki toplantı arasında yapılan calışmalar ve geçmiş faaliyetler değerlendirdi, gelecek dönemin faaliyetleri planlandı.

ATİK Konseyi tarafından yapılan açıklamada; „30.Mücadele yılımızda ATİK olarak tarihsel sorumluluğumuzun bilinciyle devrimci görevlerimize sarılarak, devrimci demokratik çalışmalarımızı yükseltelim anlayışı çerçevesinde, faaliyetlerine ve eksikliklerine eleştirel yaklaşan, hatalarını kavrayarak özeleştirel yaklaşımla aşmaya çalışan, birlik ruhu içinde, sürecin konfederasyonumuza yüklediği görevleri tartışarak, hedefler koyarak, gelecek dönemin çalışmalarını planlayarak, başarılı ve verimli bir toplantı gerçekleştirildi.“ denildi.

ATİK'e bağlı federasyonların, Gençlik ve Kadın çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda;19 Kasım`da Frankfurt`ta yapılacak YDG Gençlik Kültür ve Sanat festivalinin hazırlıkları, 25 Mücadele yılında Yeni Kadın Konferansının çalışmaları, 40. Mücadele yılında ATİF etkinlikleri, Tiyatro turnesi, Yılmaz Güney`i anma geceleri, sürece dair kamuoyuna yönelik Paneller, devrimci tutsakları sahiplenme faaliyetleri, Demokratik Güçbirliği çalışmaları gündemleri yanında, Mücadele dergisi Yayın kurulu toplantısı hazırlıkları planlandı, AHM çalışmaları değerlendirildi ve 05-06 Kasım da Merkezi Denetim toplantısı yapılması kararı alınarak iş bölümleri ve görevlendirmeler yapıldı.

ATİK Konseyi, 24. Kongresini 1-2 Nisan 2017 tarihlerinde yapmayı kararlaştırdığını duyurdu.

1003