Salı Nisan 16, 2024

ATiK: Baskı ve tutuklamalar bizi yıldıramaz !

kaypakkaya-partizan
TKP/ML üyeliği suçlamasıyla 129 a /b maddelerine binaen tutuklanan 7 devrimci ve İsviçre Mahkemesi tarafından tutuklanan 1 devrimci olmak üzere 8 devrimci yoldaşımıza sahip çıkmak için,“Baskılar bizi yıldıramaz, Emperyalizme ve Faşizme karsı mücadelemiz yükselerek sürecek ! “ şiarıyla, tüm alanları ve demokratik kamuoyunu gözaltına alınan ATİK aktivistlerini sahiplenmeye çağırdı.

 

ATİK üyelerine yönelik Almanya ve İsviçre devletleri tarafından yapılan operasyonlar bugün ve yarın değişik kentlerde protesto edilecek. ATİK Konseyi, bugün Karlsruhe savcılığı tarafından TKP/ML üyeliği suçlamasıyla 129 a /b maddelerine binaen tutuklanan 7 devrimci ve İsviçre Mahkemesi tarafından tutuklanan 1 devrimci olmak üzere 8  devrimci yoldaşımıza sahip çıkmak için,“Baskılar bizi yıldıramaz, Emperyalizme ve Faşizme karsı mücadelemiz yükselerek sürecek ! “  şiarıyla, tüm alanları ve demokratik kamuoyunu gözaltına alınan ATİK aktivistlerini sahiplenmeye çağırdı.

AHM ye ulaşan bilgilere göre yapılacak protesto etkinlikleri şöyle ;

Zürich: Bu akşam (16 Nisan) saat 18:30 da Staufacher da basın açıklaması yapılacaktır. 

 İTİF-YDG-Yeni Kadın, tüm duyarlı kişi ve kurumları bu eyleme katılmaya çağırıyor.

Mannheim: Demokratik Güçbirliği tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi; Dün akşam saatlerinde Almanya ve İsviçre’nin belli bölgelerinde ATİK yönetici ve üyelerine yönelik tutuklama terörü gerçekleşmiştir.

Mannheim Demokratik Güçbirliği olarak, yapılan bu hukuksuz baskı ve tutuklamaları kınıyoruz.

Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.

Hepinizi bu akşam 16 Nisan saat 18.00’de Mannheim Marktplatz’da yapılacak basın açıklamasına çağırıyoruz.

Frankfurt: Yine ATİF Frankfurt tarafından yapılan çağrıya olumlu yanıt veren Güçbirliği bileşenleri ve yerel kurumlarla birlikte Frankfurt Hauptwache’de, saat 18:00 de basın açıklaması yapılacak.

Nürnberg: “Tutuklanan üyelerimize sahip çıkmak ve ATİK e yönelik polis terörünü protesto etmek için, yarın 17.04.2015 Cuma saat 17.30 da Jakobsplatz-Nürnberg`de basın açıklaması ve Miting düzenliyoruz. Nürnberg Demokratik Güçbirliği bileşenlerini ve tüm demokratik ilerici kurum örgüt ve kişileri protestoya katılmaya davet ediyoruz” denildi.

Londra:  17 Nisan Cuma günü saat 13:00’da Londra Alman Elçiliği önünde ATİK, Yeni Kadın ve Yeni Demokratik Gençliğin çağrısıyla protesto eylemi düzenlenecektir.

AGİF: GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), ATİK’e yönelik gözaltıları protesto etti. AGİF’ten yapılan açıklamada, şöyle denildi: “ATİK’e yönelik gözaltı terörünü, polis zorbalığını protesto ediyoruz. Gözaltındaki devrimciler derhal serbest bırakılmalıdır. ATİK’li yoldaşlarımızın yanındayız. AGİF olarak, yerlisi ve göçmeniyle Avrupa’daki tüm ilerici, devrimci, antifaşist güçleri ATİK’e yönelik bu antidemokratik saldırganlığa karşı demokratik tepkilerini ortaya koymaya, ATİK’le dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.”

ADHK : Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)’na yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama terörü, devrimci mücadelenin kararlılığını engelleyemeyecektir

Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)’na yönelik sindirmeyi amaçlayan bir gözaltı operasyonu gerçekleştirilmiş  ve bu operasyonlar sonucu, bir üyesi tutuklanma kararıyla karşı karşıya olup, 8 üyesi gözaltına alınmıştır. ATİK tarafından,  ATİK Genel Konseyi ve ATİK’e bağlı tüm federasyon , dernekler, Yeni Kadın, Yeni Demokratik Gençlik (YDG) temsilcilerine kadar genişleyeceğini tahmin ettikleri belirtilen bu operasyonların kapsamı ve yönelimi ne olursa olsun, ATİK’in dünden bugüne devrimci mücadele geleneğine katkıları ve birlikte yürüyüşümüzde yarattığımız devrimci değerlere ve kararlılığa yönelik bu saldırıları lanetliyor ve Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu olarak, haklılığımızdan aldığımız güçle bu sindirme operasyonlarına karşı asla geri adım atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Tüm kurumlarımız bu saldırılar karşısında ATİK ile tam bir dayanışma içinde olmanın örneklerini sergilemelidirler. Tüm üye ve taraftarlarımız, mücadelemizin meşru  zemini üzerinden en geniş katılımları sağlamak üzere olası protesto gösteri ve yürüyüşlerinin bizzat örgütleyicileri olmalıdırlar.

Her türden saldırlara karşı, haklı davamızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz!

Yaşasın Devrimci Dayanışma

16 Nisan 2015

AVRUPA DEMOKRATİK HAKLAR KONFEDERASYONU (ADHK)

 

1359