Cumartesi Nisan 20, 2024

ATİF 38. Genel Kurulu ‘’Birlik/Mücadele/Zafer’’ sloganı ile sonlandırıldı

kaypakkaya-partizan
ATİF’in 38. Genel Kurulu 25-26 Mart’ta Frankfurt Saalbau’da gerçekleştirildi. Cumartesi günü saat 12 civarında tüm dünya devrim ve komünizm şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

 

Delege Tespiti ile 38. Genel Kurulun verimli gerçekleşmesi için divan seçimi yapıldı. Seçilen divanın ardından Genel Kurula sunulan gündem önerileri onaylandı. ATİF Yönetim Kurulu adına yapılan açılış konuşmasında ‘’Kurumumuzun 40 yıllık tarihini sahiplenme ve onurlandırma görevini bu süreçte omuzlamaya çalıştık. 40 yıllık tarihimize emeği geçen tüm yoldaşlara ve dostlara yine teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ denilirken ‘’38. Genel Kurulu’muzu gerçekleştirirken, eleştiri-birlik-daha yüksek seviyede birlik ortak mücadele yöntemine sıkı sıkıya sarılarak hepimizin devrimci-demokratik görevlerini icra etmeye yönelik naçizane çağrımızı dillendirirken tüm katılımcılara başarılar diliyoruz!’’ sözleri ile konuşma sonlandırıldı. Bir sonraki gündem olarak raporların sunumu ve onaylanmasına geçildi. Siyasal Perspektif taslağının okunması ile bu taslak üzerine tartışmalar yürütüldü. Tartışmaların ardından ATİF YK’sı tarafından toparlama yapılırken 37. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu sunuldu. Grup Simurg’un sahne alması ile türkü ve marşlar eşliğinde birinci gün sonlandırıldı.

İkinci gün saat 9’da faaliyet raporu üzerine yürütülen tartışmalar ile başladı. Delegeler tarafından bu gündemde 21 kere söz hakkı alınırken tartışmalar canlı yürütüldü. Denetim raporunun sunumu ile faaliyet raporu oy çoğunluğu ile onaylandı. UPOTUDAK adına konuşan temsilci “Sizleri Müslüm Elma, Banu Büyükavcı, Deniz Pektaş, Haydar Bern, Erhan Aktürk, Mehmet Yeşilçalı, Musa Demir, Sami Solmaz, Seyit Ali Uğur ve Sinan Aydın adına tüm coşkumuzla selamlıyorum…” diyerek sözlerine başlarken “Alman emperyalizmi yoldaşlarımızı yargılayamaz! Onlar sus pus olmuş bir kitle beklerken tam tersi salonlar ve sokaklar dolusu sloganlar ile haykırıldı.” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı. Bir sonraki gündem olarak mali raporun sunumu gerçekleştirilirken oybirliği ile onaylandı. Önergelerin sunumu ve oylanmasının ardından yeni dönem organların seçilmesine geçildi. Yeni Dönem Yönetim Kuruluna 5 asıl 2 yedek olmakla birlikte 3 kişide Denetim Kuruluna seçildi. 24. ATİK Kongresinin Almanya delegeleri seçilirken dilek ve temenniler ile Genel Kurul son buldu.

777