Perşembe Nisan 25, 2024

Ankara’da Partizan ve YDG 6 Mayıs anması gerçekleştirdi

kaypakkaya-partizan
Mayıs ayı şehitleri olan; Geyiksuyu şehitleri, Rojava’daki 4 BÖG savaşçısı, Denizler ve İbrahim Kaypakkaya’nın adları okunarak tüm devrim şehitleri nezdinde saygı duruşunda bulunuldu.

 

6 Mayıs 1972’de Ankara Ulucanlar hapishanesinde TC tarafından idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan Karşıyaka’da mezarı başında anıldı.
Ankara Partizan ve YDG, 6 Mayıs günü Karşıyaka mezarlığında bir araya gelerek sloganlar eşliğinde Denizlerin mezarı başına yürüyüş gerçekleştirdi. Mayıs ayı şehitleri olan; Geyiksuyu şehitleri, Rojava’daki 4 BÖG savaşçısı, Denizler ve İbrahim Kaypakkaya’nın adları okunarak tüm devrim şehitleri nezdinde saygı duruşunda bulunuldu.
Saygı duruşunun ardından Özgür Kemal Karabulut’un annesi Sultan Karabulut, “Sanmasınlar ki evlatlarımızın kanları yerde kalacak. Bu düzen böyle gitmez. Evlatlarımız rahat uyusun, onlara sözümüz var ve sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceğiz.” dedi. 
Partizan ve YDG adına basın açıklaması yapıldı. 45 yıl önce üç devrim neferinin geleceğimize ektiği tohumların bugün filizlendiğine değinilen açıklamada “Onlar düştükleri topraklarda birer tohum olmuşlar ve milyonların fikirlerinde yeniden doğmuşlardır. Öyle ki devlet dün Denizleri, Mahirleri, Kaypakkayaları katlederken bugün Kürdistan’daki katliamlara karşı sesini yükseltenleri, direnişi giyinenleri katlediyor. OHAL’i yönetim sistemi haline getirerek toplumsal muhaletin sesini KHK’lerle bastırmaya çalışıyor. Dün hapishane katliamlarını, faili meçhulleri gerçekleştiren devlet Newroz’da Kemal Kurkut’u sokak ortasında katlederek ezilenleri sindirmeye çalışıyor.denildi.

"Deniz, İbo, Çayan savaşa devam"

Açıklamada, "Direniş ateşini daha da harlayarak devrimci önderlerin bıraktığı mirasla onların bıraktığı yerden devam etmektedir. Mayıs ayı bu mirasın devamcılarının toprağa devrim tohumları olarak düştüğü aydır. 2016’da Dersim- Geyiksuyu’nda şehit düşen Sinan ve Rıza yoldaşlar ve geçtiğimiz günlerde Rojava’daki devrimci mücadelenin neferleri olan 4 BÖG savaşçısı direnişin meşalesi olarak toprağa düştüler. Onların düştüğü topraklarda bugün yeni devrimci neferler yeşermekte, her direniş egemenler için onları sarsan yeni bir fırtına anlamına gelmektedir. Yüzlerce devrim neferini katledenler gençliğin öfkesinin karşısında savrulup duruyorsa, yarın da yine aynı devrimci iradenin karşısında yıkılacaklardır.” denildi. 
Son olarak “45 yıl önce nasıl ki onlar zulme karşı ayağa kalktılarsa bizler de onların aydınlattığı yolda yürümeye devam edeceğiz. Onların darağaçlarında teslim olmayan çelik iradeleriyle kuşanacak katliamlara, ablukalara, yasaklara karşı direnişi büyüteceğiz. Emperyalistlere, revizyonistlere ve faşistlere onları katletmekle bitiremeyeceklerini göstermek için buradayız ve biz kazanacağız.Direnişi kuşanarak çıktığımız yolda mücadelelerini yükselteceğiz.” denilerek basın açıklaması sloganlarla sonlandırıldı.
Denizlerin anmasının ardından Mahir Çayan’ın mezarı da ziyaret edildi. Anma sırasında sıklıkla “ Mahir İbo Deniz, sürüyor, sürecek, mücadelemiz”, “kahrolsun faşist, Kemalist diktatörlük”, “ Deniz İbo Çayan, savaşa devam” sloganları atıldı.

970

Son Haberler