Cuma Nisan 26, 2024

Almanya’da MKP 3.Kongresi’nin tanıtım konferansları düzenlendi

kaypakkaya-partizan
Almanya'nın Köln ve Duisburg şehirlerinde MKP 3. Kongresi'nin tanıtım konferansları başarıyla gerçekleştirilirken, toplantılar kitleselliğiyle dikkat çekti

 

Avrupa’da merkezi bir kampanya dahilinde ele alınan MKP 3.Kongre sonuçlarının tanıtım konferansları devam ediyor. Avrupa’nın yaklaşık otuz yerinde yapılması planlanan tanıtım konferanslarının önemli bir bölümü başarıyla gerçekleştirilirken, bu konferanslardan ikisi de 8-9 Şubat tarihlerinde Köln ve Duisburg’da düzenlendi.    

Kitlesel katılımıyla dikkat çeken konferanslar, devrim ve komünizm mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Konferanslar, MKP temsilcisinin yaptığı sunumlarla devam etti.

‘MKP 3. Kongresi başarıyla gerçekleştirildi’

MKP 3.Kongresi’nin gerçekleştirildiği tarihsel sürece vurgu yapan temsilci, faşist diktatörlüğün stratejik saldırıları altında başarıyla gerçekleştirilen MKP 3.Kongresi’nin ortaya çıkardığı bütünlüklü sonuçların, devrim ve komünizm yürüyüşünde önemli bir adım olduğunu vurguladı. Temsilci MKP 3.Kongresi’nin devrimci hareketi de önemli oranda etkileyen sağ tasfiyeci rüzgara da devrimci bir meydan okuyuşla cevap olduğunun altını çizdi. Bütünlüklü olarak devrimi ilgilendiren tüm meselelerin devrimci bir perspektifle ele alınarak tartışıldığını belirten temsilci, çıkartılan tüm sonuçların kendi içinde devrim niteliği taşıdığını ve daha da ilerletilmesi gerektiğini vurguladı. Özetle, emperyalist / kapitalist sistemin geldiği aşama, Türkiye-Kuzey Kürdistan’ın sosyo-ekonomik yapısının tahlili, devrimin niteliği ve stratejisinin aldığı biçim, sınıfların tahlili, Kürdistan gerçekliği ve ezilen azınlık-inançlar meselesi, komünistlerin birliği ve eylem birliklerinin aldığı somut biçim, kadın sorunu ve uluslararası komünist hareketin somut durumu ve örgütlenmesine kadar bir dizi temel meseleye dair çıkarılan sonuçlar aktarılarak kitleyle paylaşıldı.

Devrimci güçler MKP 3. Kongresi’ni selamladı

MKP temsilcisinin sunumundan ardından toplantıya bir süre ara verildi. Aranın ardından dost devrimci güçlerin ve katılımcıların fikirlerini ve eleştirilerini sunduğu ikinci bölüme geçildi. Bu bölümde başta TKP / ML olmak üzere TİKB, MLKP ve Barikat’tan temsilciler söz alarak, MKP 3.Kongresi’ni selamladı ve sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. MKP Kongre sonuçlarının devrimci bir zeminde ve devrim mücadelesini güçlendiren bir nitelikte olduğunu belirten kurumlar, sosyalizm meselesi, sosyalist devrim ve sosyalist halk savaşı gibi bazı temel sonuçlara ilişkin de eleştirilerde bulundu.

Belirtilen temel gündemlere ilişkin özellikle TKP/ML ile kapsamlı tartışmalar ve polemikler yürütüldü. Tanıtım konferansları tartışmaların ardından başarıyla sona erdi.

1900

Son Haberler