Cumartesi Nisan 20, 2024

"1 Mayıs’ta Taksim’deyiz"

kaypakkaya-partizan
Partizan adına açıklama yapan Rahime Karvar, 2008 krizini hatırlatarak, işçi sınıfının yıllardır direnişini sürdürdüğünü vurguladı. İşçi sınıfında derin anlamı olan bir günde yasakları tanımadıklarını ifade eden Karvar, “Hiçbir alan emekçilere yasaklanamaz. 40. yılında Taksim'e olmak ciddi anlamda bu katliamı hatırladığımızı ve unutmayacağımızı ifade etmeyi göstermektir”

 

2017 1 Mayıs’ı için Taksim kararı alan devrimci demokrat kurumlar İstanbul İHD Şubesi’nde bir araya gelerek '77 1 Mayıs katliamının 40. yılında 1 Mayıs'ın Taksim dışında kutlanamayacağını kaydetti.

“1 Mayıs'ta Taksim'deyiz” diyen siyasi parti, dernek ve demokratik kitle örgütleri neden Taksim'de olduklarını açıkladı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde biraraya gelen Proleter Devrimci Duruş (PDD), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF), Devrimci Yolda Özgürlük, Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC), Maltepe Sokak Kültür Derneği, Partizan, Mücadele Birliği Platformu, Birleşik Devrimci Parti, “Bizler, Taksim'in 1 Mayıs'a kapatılmasını kabul etmeyen kurumlar olarak, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağımızı ilan ediyoruz” dedi. Kurumlar, halkı 1 Mayıs'ta saat 11.00'de Zincirlikuyu Metrobüs durağında buluşmaya çağırdı.

“1 Mayıs’ta Taksim’e”

Taksim’deyiz diyenler adına yapılan açıklamada “Baskı ve saldırıların arttığı bir dönemde 2017 1 Mayıs’ına gidiyoruz. 2017 1 Mayıs'ında yine keyfi yasaklarla karşı karşıyayız. Taksim’i her türlü yandaş gösteriye açan AKP hükümeti bu sene yine bildik tutumunu sergiledi, işçi ve emekçilere 1 Mayıs alanı Taksim’in kapalı olduğunu açıkladı” denilerek ‘77 1 Mayıs Katliamı’nın 40. yılında bütün işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya davet edildi.

“1977'den 2017'ye katliamın 40. yılında yaşasın 1 Mayıs, bijî yek gulan” diyen kurum temsilcileri, 1 Mayıs'ta neden Taksim'de olacaklarını açıkladı.

“Hiçbir alan emekçilere yasaklanamaz”

Açıklamanın ardından kurum temsilcilerine söz verildi. 1 Mayıs'ın tarihçesi aktarılan, baskı ve zor koşullarına işaret edilerek hak gasplarına dikkat çekilen konuşmalarda 1 Mayıs alanının politik simgesi olan Taksim'in meşruluğu vurgulandı. Partizan adına açıklama yapan Rahime Karvar, 2008 krizini hatırlatarak, işçi sınıfının yıllardır direnişini sürdürdüğünü vurguladı. İşçi sınıfında derin anlamı olan bir günde yasakları tanımadıklarını ifade eden Karvar, “Hiçbir alan emekçilere yasaklanamaz. 40. yılında Taksim'e olmak ciddi anlamda bu katliamı hatırladığımızı ve unutmayacağımızı ifade etmeyi göstermektir” şeklinde konuştu. 

748