Çarşamba Nisan 24, 2024

1 Mayıs Festivali coşkuyla başladı

kaypakkaya-partizan
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 1 Mayıs Mahallesi kuruluş festivalinin 15’si dün coşkulu bir şekilde başladı. Yüzlerce kişinin bir araya geldiği festivalde mücadele ve direniş vurgusu ön plana çıktı.

 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 1 Mayıs Mahallesi Kuruluş Festivalinin bu yıl ki programı da dün başladı. 15’si düzenlenen 1 Mayıs mahallesi festivalinin ilk günkü programı kadın temalıydı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan festivalde daha sonra örgütleyen kurumlar adına bir konuşma gerçekleştirildi.  “Tek Tipleştirmeye, Tecride ve Siyasi Soykırıma Karşı Her Türlü İsyan! Her yerde Direniş” şiarıyla düzenlenen festivalde yüzlerce kişi bir araya geldi.

Güncel-siyasal gelişmelere ve saldırılara dair konuşmaların yapıldığı festivalde devrimci, demokratik kurumlar stantlar açtılar. Festivalde;  Sosyalist Meclisler Federasyonu(SMF), Partizan, ESP, DHP, SODAP, HDP, KÖZ, Alınteri, Mücadele Birliği ve PSAKD stantlar açarak halkla buluştular.

 Festivalde ilk olarak ‘’Tecrit, Siyasi soykırım ve TTE’’ başlıklı panel yapıldı. Konuşmacı olarak HDP milletvekili Pervin Buldan, YDK aktivisti Gülsev Kaya ve Ezilenlerin Hukuk Bürosundan Av.Sezin Uçar katıldılar. Hapishanelerde artarak süren baskılar ve hak gasplarına değinilen konuşmalarda tecrit ve gündemleşen TTE saldırısına dair vurgular yapılarak içeri ve dışarısı ile güçlü bir mücadele hattının geliştirilmesi gerektiğinin altı çizildi. Konuşmaların ardından YDK tarafından bir tiyatro sahnelendi.

Panelin ardından Pınar Aydınlar sahneye çıkarak ezgilerini coşkulu bir şekilde kitleyle birlikte söyledi. Pınar aydınların ardından ise sahneye çıkan Grup Alamor seslendirdiği kadın temalı ezgilerle kitleye coşkulu anlar yaşattı.

Festivalin ilk günkü programı oldukça coşkulu bir atmosferde sona erdi. Bugün ise festival programı çeşitli paneller ve 2 Eylül yürüyüşü ile devam edecek. Akşam ise Grup Munzur’unda yer aldığı kültürel etkinliklerle festival devam edecek.

Kaynak;halkingunlugu1.org

749